omgeving


MALAUCENE


Malaucène is een gemeente in het Franse departement Vaucluse (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur) en telt bijna 2800 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Carpentras. Malaucène ligt aan de voet van de beruchte berg Le Mont Ventoux en is daarom een trekpleister voor wielerliefhebbers.


ROND MALAUCENE


De geografische ligging (40 km van Avignon, 35 km van Orange en 8 km van Vaison La Romaine) biedt u de mogelijkheid een bijzondere streek te ontdekken, met een rijkdom aan cultuur en geschiedenis.


De Mont-Ventoux is door UNESCO benoemd tot biosfeerreservaat en herbergt bijzondere flora en fauna in een unieke natuurlijke omgeving. Aan de voet van de berg ligt aan de zuidzijde de vlakte van het Comtat met de wijngaarden van de Côtes du Ventoux en de truffelplantages, de kersenbomen die in het voorjaar in bloei staan en de aardbeien van Carpentras. Aan de noordzijde ligt de Val de Sault met zijn uitgestrekte lavendelvelden en de vallei van Toulourenc.


Voor de sportievelingen valt er veel meer te beleven dan fietsen: kajakken op de Sorge, eindeloze motorroutes, avontuurlijke wandelingen, mountainbike trails, golfen, paardrijden, bergbeklimmen…  En in de winter skiën, snowboarden en sneeuwwandelen !

Geniet van de pittoreske dorpjes, de gezellige marktjes, de lekkere streekproducten.  Kortom snuif de unieke sfeer en geur op van de Provence.

leven als god in Frankrijk